خانه پزشک

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّد لعنت خدابرسوال فروشان وحامیانشان اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّدٍ

خانه پزشک

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّد لعنت خدابرسوال فروشان وحامیانشان اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّدٍ

اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری در هفته آینده/جزییات تغییر آزمون دستیاری سال آینده

http://s1.picofile.com/file/7499585806/besm230.jpg


 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّدٍ

معاون وزیر بهداشت خبر داد:
انتشار نتایج اولیه دستیاری در هفته آینده/ سهم آزمون کتبی کاهش می یابد
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی گفت: نتایج اولیه دستیاری پزشکی شامل کارنامه حاوی نمره خام، رتبه و فرم انتخاب رشته اواخر هفته آینده منتشر می شود.

دکتر سیدامیر محسن ضیایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: چهل و یکمین آزمون دستیاری تخصصی پزشکی 11 اردیبهشت ماه با حضور 15 هزار و 454 داوطلب به طور همزمان در 20 دانشگاه علوم پزشکی و 19 شهر برگزار شد و داوطلبان فرصت داشتند تا روز دوشنبه اعتراضات خودشان را به مرکز سنجش پزشکی ارسال کنند.

وی افزود: اعتراضات داوطلبان دستیاری پزشکی به دقت بررسی شد و تا پایان هفته آینده کارنامه حاوی نمره خام داوطلب، رتبه آنها و فرم انتخاب منتشر می شود.

ضیایی خاطرنشان کرد: آزمون با دقت بسیار و بدون مشکل برگزار شده است و بر اساس اطلاعاتی که ما از داوطلبان دریافت کرده ایم بیشتر داوطلبان از نحوه آزمون راضی بودند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به تغییرات دوره بعدی آزمون دستیاری پزشکی گفت: تعییرات آزمون دستیاری پزشکی در موقع مناسب اطلاع رسانی می شود اما منابع آزمون تغییر خاصی نخواهد داشت.

ضیایی تاکید کرد: از سهم آزمون کتبی در پذیرش نهایی دستیار کاسته می شود و پارامترهایی همچون معدل کل دوره پزشکی عمومی، درصد کمی مصاحبه ساختارمند، ضریب دروس و نمره پیش کارورزی تاثیر گذار خواهد شد که در نهایت بهترین روش را انتخاب می کنیم و به داوطلبان اطلاع می دهیم.

به گزارش مهر، چهل و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیاری تخصصی سال 1393 صبح پنجشنبه 11 اردیبهشت با شرکت 15 هزار و 454 داوطلب برگزار شد. ظرفیت پذیرش آزمون امسال 2500 نفر است.

==================================

معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری آزمون پذیرش دستیار علوم پزشکی در یازدهم اردیبهشت، گفت: این آزمون در تمام حوز‌ه‌های امتحانی بدون هیچ‌گونه تهدید امنیتی برگزار شد.

دکتر امیرمحسن ضیایی در گفت‌وگو با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه طبق تحلیل‌های انجام شده آزمون دستیاری امسال از بالاترین سطح امنیتی نسبت به سال‌های اخیر برخوردار بود اظهارکرد:‌ از نظر علمی نیز تحلیل‌های اولیه نشان داد که سطح سوالات آزمون دستیاری امسال به گونه‌ای بود که می‌توانست تمایز بین دانش داوطلبان را به خوبی نشان دهد.

وی با اشاره به اینکه اعتراضاتی که تا 72 ساعت پس از برگزاری آزمون از سوی داوطلبان نسبت به سوالات اعلام شده است به طور کامل و دقیق از سوی متخصصین بررسی شد خاطرنشان کرد: تغییراتی که لازم بود براساس اعتراضات و بررسی منابع آزمونی دربرخی سوالات و پاسخ‌ها ایجاد شود به خوبی نشان دهنده سطح علمی بالا و مناسب آزمون دستیاری امسال بود.

ضیایی با بیان اینکه کارنامه اولیه داوطلبان تا پایان هفته آینده روی سایت سازمان سنجش آموزش پزشکی به نشانی www.sanjeshp.org گذاشته می‌شود افزود: این کارنامه شامل نمرات و رتبه خام داوطلبان بدون اعمال سهمیه و جنسیت آنان است.

وی با بیان اینکه نتایج نهایی این آزمون نیز تا پایان خردادماه از طریق سایت سنجش آموزش پزشکی در اختیار داوطلبان قرار داده می‌شود گفت: از زمانی که کارنامه‌های اولیه و راهنمای انتخاب رشته به داوطلبان اعلام می‌شود افراد فرصت دارند که برای 100 رشته مقطع انتخاب رشته کنند که معمولا اکثر داوطلبان حداکثر تا 30 رشته را انتخاب می‌کنند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه طبق اصلاحیه تبصره سه قانون عدالت آموزشی 30 درصد ظرفیت در رشته‌های تخصصی به پذیرش داوطلبان بومی اختصاص می‌یابد اظهار کرد: داوطلبانی که 85 درصد نمره موردنیاز برای پذیرش در دانشگاه شهر بومی خود را کسب می‌کنند می‌توانند در این دانشگاه تحصیل کرده و پس از اتمام تحصیل خود موظف‌اند سه برابر مدت تحصیل را در منطقه خود خدمت کنند.

وی با اشاره به اینکه اعمال این قانون می‌تواند به ماندگاری نیروهای پزشکی در مناطق بومی افراد کمک کند خاطرنشان کرد: داوطلبانی که نتوانند در رشته موردنظر خود در دانشگاه استان خود تحصیل کنند می‌توانند در یکی از دانشگاه‌های قطب کشور تحصیل کرده و سپس سه برابر مدت تحصیل خود را در منطقه بومی خودشان خدمت کنند.

وی با اشاره به اینکه آزمون دستیاری رقابتی‌ترین آزمونی است که در کشور برگزار می‌شود اظهار کرد: با توجه به اینکه داوطلبان این آزمون پزشک هستند و تعداد آنها نسبت به ظرفیت قبولی بسیار زیاد است اکثرا شانس قبولی پایینی دارند.

ضیایی با بیان اینکه در ایران تفاوت از نظر سطح درآمد، رضایت شغلی و جایگاه اجتماعی بین پزشکان عمومی و متخصصان بسیار زیاد است خاطرنشان کرد: این در حالی است که این تفاوت شدید بین جایگاه متخصصان و پزشکان عمومی در کشورهای دیگر احساس نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه برگزاری یک آزمون کتبی صرف برای نشان‌دادن توانایی افراد برای ورود به تحصیلات تخصصی ناکافی است تصریح کرد: با توجه به حساسیت آزمون دستیاری وزارت بهداشت تصمیم دارد مراحل دیگری چون مصاحبه، در نظر گرفتن نمره آزمون پره انترنی و معدل کل دوره تحصیل را به ساختار پذیرش دستیار اضافه کند.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه تصمیم گرفته شده در آزمون دستیاری سال آینده با توجه به هر رشته تخصصی ضریب خاصی نیز برای هر درس در آزمون دستیاری ضریب خاصی در نظر گرفته شود گفت:‌ انتخاب رشته مقطع نیز برای داوطلبان محدود به پنج رشته مقطع خواهد شد که البته این طرح به تصویب نهایی نرسیده است و معاونت آموزشی همچنان در حال مطالعه آن است و تصمیم دارد در صورت تصویب نهایی آن را درموقع مناسب اعلام کند تا داوطلبان سال آینده آمادگی کافی را داشته باشند.

وی درباره نحوه انجام مصاحبه از داوطلبان پذیرش در دوره‌های دستیاری تصریح کرد: انجمن این مصاحبه‌ها بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور قرار خواهد گرفت. و از نظر ساختار علمی این مصاحبه‌ها تحت نظارت وزارت بهداشت خواهد بود و اجزا آن قابل رسیدگی است.

ضیایی با اشاره به اینکه حداکثر سهم مصاحبه در پذیرش دستیار پنج تا 10 درصد خواهد بود افزود: در طرح اولیه‌ای که جهت اعمال تغییراتی در آزمون دستیاری درنظر گرفته شده است عموما تا 20 درصد سهم ارزیابی به موارد غیر از آزمون کتبی مانند مصاحبه، نمرات پره انترنی و معدل کل دانشجو اختصاص می‌یابد و 80 درصد سهم ارزیابی همچنان متعلق به آزمون کتبی خواهد بود.

به گفته معاون وزیر بهداشت تعداد سوالات آزمون دستیاری نیز در سال آینده افرایش خواهد یافت که این امر ممکن است به دو نوبته شدن این آزمون بیانجامد.

وی در این باره اظهار کرد: افزایش تعداد سوالات آزمون کتبی می‌تواند به انتخاب دانشجویان مناسب‌تر کمک کند.

ضیایی با بیان اینکه آزمون دستیاری که در حال حاضر برگزار می‌شود ممکن است نتواند به خوبی توانایی‌های دانشجویان را بسنجد اظهار کرد:‌با این حال تمام تلاش وزارت بهداشت در برگزاری این آزمون عادلانه و با امنیت بالا برگزار کردن آن است و تلاش می‌شود که آزمون دستیاری با شرایط فعلی از سطح علمی مناسبی نیز برخوردار باشد.

به گزارش ایسنا، معاون آموزشی وزیر بهداشت درباره طرح تحول آموزش پزشکی گفت: طرح تحول آموزش پزشکی مبتنی بر چهار برنامه است که همه آنها با هدف ارتقا کیفی آموزش پزشکی انجام می‌شود.

ضیایی با اشاره به اینکه برنامه اول طرح تحول آموزش پزشکی درباره توسعه جغرافیایی آموزش سلامت در عرصه سرزمین است اظهار کرد: این طرح با نام طرح آمایش سرزمینی سلامت و با هدف توسعه هدفمند موسسات آموزشی عالی سلامت انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در طرح آمایش سرزمینی در حوزه سلامت وزارت بهداشت چگونگی توسعه موسسات آموزش عالی و همچنین ماموریت دانشگاه‌های علوم پزشکی فعلی را در سطح آموزشی تعیین می‌کند افزود: در این طرح به قطب‌های نظام سلامت نیز پرداخته شده است و 10 قطب آموزش علوم پزشکی برای کشور درنظر گرفته است که این قطب‌ها ماموریت‌های فرامنطقه‌ای دارند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت با بیان اینکه تحلیل و برآورد نیروهای انسانی از دیگر برنامه‌های مربوط به طرح تحول آموزش پزشکی است تصریح کرد: برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه آموزش پزشکی لازم است نیروی انسانی موردنیاز نظام سلامت برآورد شود و طبق این طرح وزارت بهداشت در نظر دارد که این نیروی مورد نیاز را تا 10 سال آینده برآورد کند که این امر کار ساده‌ای نیست.

ضیایی با اشاره به اینکه تا شش ماه آینده تخمین اولیه نیروهای پزشکی موردنیاز کشور برآورد می‌شود گفت: طبق این برآورد کمبود نیروی انسانی و همچنین ازدیاد آن در بخش‌های مختلف علوم پزشکی مشخص می‌شود زیرا ازدیاد نیروی انسانی در نظام ارائه سلامت کشور علاوه بر هزینه‌های زیادی که برای این بخش در پی خواهد داشت باعث ورود این نیروها به فضاهای غیرعلمی و غیراخلاق پزشکی نیز می‌شود.

به گفته وی برآورد مقاطع و دانشگاه‌های علوم پزشکی مورد نیاز براساس چشم‌انداز سال 1404 از دیگر برنامه‌های طرح تحول آموزش پزشکی است.

معاون آموزشی وزیر بهداشت در این‌باره اظهار کرد:‌براساس اسناد بالادستی مثل برنامه‌های وزارت بهداشت، بیماری های رایج شرایط گذار نظام سلامت و مسائل جدیدی چون سالمندی و تحولات 20 سال آینده کشور وزارت بهداشت مقاطعی را که در سال‌های آینده در نظام آموزش پزشکی مورد نیاز خواهد بود تحلیل و بررسی خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه تمام برنامه‌های طرح تحول آموزش پزشکی با هدف نهایی ارتقای کیفی آموزش پزشکی اجرا می‌شود اظهار کرد: اگر تمام برنامه‌های گفته شده اجرا شود اما از سطح کیفی مناسبی در آموزش علوم پزشکی برخوردار نباشد درواقع برنامه‌های شکست‌خورده‌ای خواهد بود.

به گفته ضیایی سند تحول آموزش پزشکی در حال حاضر آماده شده است و برای اجرای آن به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ خواهد شد.

معاون آموزشی وزیر بهداشت همچنین درباره جایگاه دانشگاه‌های آزاد و بخش غیردولتی در سند تحول آموزش پزشکی تصریح کرد: با توجه به سیاست‌های کلی ابلاغی سلامت متولی آموزش پزشکی و تضمین کیفیت و کمیت نیروی انسانی نظام سلامت وزارت بهداشت است.

وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی و غیردولتی می‌تواند به عنوان همکار و نه رقیب درکنار بخش دولتی آموزش پزشکی فعالیت کند افزود: با اینحال بخش خصوصی در صورت ورود به عرصه سلامت و آموزش پزشکی ملزم به رعایت کیفیت و استانداردهای وزارت بهداشت است، زیرا نیروی انسانی که در این بخش تربیت می‌شود روی سلامت مردم تاثیر خواهد گذاشت.

معاون آموزشی وزیر بهداشت همچنین درباره نحوه ماموریت‌گرا کردن دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و ملاک‌های ماموریت‌گرایی در این دانشگاه‌ها اظهار کرد: طبق سند آمایش سرزمینی در علوم پزشکی دانشگاه‌های کشور به پنج لایه بین‌المللی، ملی، استانی، دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات درمانی و مجتمع‌ آموزش عالی سلامت تقسیم می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه ملاک‌های مشخصی برای تعریف دانشگاه‌های علوم پزشکی در حوزه دانشگاه‌های بین‌المللی در نظر گرفته می‌شود خاطرنشان کرد: این دانشگاه‌ها علاوه بر داشتن رتبه‌ در سطح‌بندی بین‌المللی در عرصه آموزش و پژوهش در داخل کشور باید در رتبه یک تا سه قرار بگیرند و همچنین باید دارای دانشجوی غیرایرانی، برنامه‌های آموزشی خارجی و تبادل استاد با کشورهای مختلف باشند.

ضیایی با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها در صورت داشتن ملاک‌های ذکر شده از حمایت‌های خاص وزارت بهداشت برخوردار خواهند شد اظهار کرد: در سطح ملی نیز دانشگاه‌های علوم پزشکی درواقع همان دانشگاه‌های مادر هستند که شامل 9 دانشگاهی می‌شوند که پیش از انقلاب نیز فعالیت داشتند.

وی درباره دانشگاه‌های علوم پزشکی استانی خاطرنشان کرد: این دانشگاه‌ها نیز شامل دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌شوند که در مرکز استان‌ها و یا در شهرستان‌های بزرگ قرار دارند.

به گفته ضیایی دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات درمانی دانشکده‌هایی هستند که در شهرهای بزرگ استقرار داشته و با وزارت بهداشت به طور مستقیم ارتباط دارند و با درخواست استان در یکی از شهرها احداث شده ‌اند و ماموریت آنها پرورش نیروی انسانی با توجه به برنامه ابلاغی وزارت بهداشت به آنها خواهد بود.

معاون آموزشی وزیر بهداشت درباره مجتمع آموزش عالی سلامت اظهار کرد: شهرستان‌هایی که دانشگاه‌های علوم پزشکی آنها تقاضای ایجاد مجتمع آموزش عالی در آن شهرستان را دارد لازم است حداقل 100 هزار نفر جمعیت یک بیمارستان 100 تختخوابی و همچنین مراکز بهداشتی و درمانی فعال داشته باشد و سطح آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مربوطه نیز در سطحی باشد که بتواند مجتمع آموزش عالی سلامت را به خوبی اداره کند.

وی با اشاره به اینکه مجتمع‌های آموزش عالی سلامت تنها می‌توانند تا سطح کارشناسی به تربیت نیروی پزشکی بپردازند گفت: تاسیس این مجتمع‌ها برای تربیت نیروهای بومی مورد نیاز مناطق است.

معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه یکی از بخش‌های ارتقای کیفی آموزش پزشکی مربوط به افزایش کارآمدی دانش‌آموختگان سطح پزشکی عمومی است گفت: در صورتی می‌توان تعداد متقاضیان و میزان رقابت در آزمون دستیاری را کاهش داد که بتوان پزشک عمومی را در خط اول درمان قرار داد و درآمد این پزشکان نیز بهبود پیدا کند.

ضیایی با بیان اینکه طرح ریفرم با هدف بهبود ارائه خدمت از سوی پزشکان عمومی اجرا شده است اظهار کرد: در حال حاضر چندین دوره فارغ‌التحصیل با سیستم ریفرم آموزش پزشکی وارد نظام ارائه خدمت شده‌اند ولی همچنان تحلیل مبتنی بر شواهدی برای تغییر کیفیت این دانش‌آموختگان در دست نیست.

به گزارش ایسنا، وی افزود: با اینحال تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که فارغ‌التحصیلان طرح ریفرم از نظر برخی توانایی‌ها در رفتار حرفه‌ای بهبود پیدا کرده‌اند. و گسترش طرح تحول در سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی نیازمند تحلیل‌های دقیق‌تری است.

ضیایی با اشاره به اینکه در تمام کشورهای دنیا بین پروانه کار پزشکان و مدرک دانش‌آموختگی تفاوت وجود دارد اظهار کرد: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت برای ارتقای کیفیت پزشکان عمومی آن است که با انجام دادن برخی آزمون ها این اطمینان به دست آید که دانش‌آموختگان رشته پزشکی عمومی دارای توانایی‌های مورد نیاز برای کسب پروانه کار هستند. و این در حالی است که در حال حاضر داشتن مدرک دانش‌آموختگی معادل داشتن پروانه کار است.

وی با اشاره به اینکه جهت ارزیابی توانایی‌های موردنیاز برای اعطای پروانه کار به پزشکان عمومی تاسیس 10 قطب منطقه‌ای در کشور درنظر گرفته شده است اظهار کرد: طبق این برنامه وزارت بهداشت در نظر دارد تا پایان امسال حداقل یک قطب برای سنجش توانایی پزشکان عمومی و اعطای پروانه کار تاسیس کند که متولی آن می‌تواند وزارت بهداشت و یا سازمان نظام پزشکی کشور باشد.

معاون آموزشی وزیر بهداشت با بیان اینکه در صورت اجرای این طرح از سوی وزارت بهداشت آزمون ارزیابی توانایی پزشکان عمومی بعد از آزمون پیش‌کارورزی برگزار می‌شود، گفت:‌ طبق این برنامه آزمون پیش‌کارورزی می‌تواند معیاری برای سنجش دانش داوطلبان و آزمون اعطای پروانه کار و سنجش توانایی می‌تواند معیاری برای ارزیابی مهارت این افراد باشد.

تجارت آموزش پزشکی از دیگر مسائلی بود که ضیایی در صحبت‌های خود به آن اشاره کردند و تصریح کرد: امروزه درآمد بسیاری از کشورهای توسعه یافته در بخش آموزش معادل یک‌دوم و یا یک سوم درآمد نفتی کشور ماست.

وی با بیان اینکه تبادل آموزش می‌تواند به ارتقا سطح کیفی آموزش کشور کمک کند اظهار کرد: تبادل محصولات آموزش علوم پزشکی ایران و سایر کشورها علاوه بر آنکه می‌توانند جنبه درآمدزایی برای کشور داشته باشد می‌تواند به تبادل فرهنگی بین کشورها کمک کند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت دلیل فعالیت محدود ایران در عرصه تبادل علمی را زیرساخت‌های ضعیف در برقراری ارتباطات بین‌المللی دانست و تصریح کرد:‌ یکی از اهداف وزارت بهداشت آن است که این ارتباطات بین‌المللی را بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و سایر کشورها افزایش دهد.

وی خاطرنشان کرد:‌مهم‌ترین بخش این تبادلات آموزشی مربوط به نیروهای انسانی است زیرا در حال حاضر ایران در علوم پزشکی نیروی انسانی کافی برای تربیت فراگیران از کشورهای مختلف را دارد.

ضیایی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را برای برقراری این ارتباطات بین‌المللی تشویق می‌کند خاطرنشان کرد: علاوه بر این وزارت بهداشت تلاش می‌کند با تسهیل روابط بین‌المللی از طریق وزارت امور خارجه حرکت دانشگاه‌ها را به سوی بین‌المللی شدن تسریع کند.

به گفته ضیایی در حال حاضر دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران در تمامی مقاطع آماده پذیرش دانشجو از کشورهای خارجی هستند و به زودی این افزایش جذب دانشجویان خارجی صورت می‌گیرد.

===============================

نتایج آزمون دستیاری تا هفته آینده اعلام می شود

تهران - معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت : نتایج آزمون دستیاری - دوره تخصصی پزشکی تا هفته آینده اعلام می شود.


به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، دکتر « سید امیر محسن ضیایی» افزود : همچنین پیش کارنامه ای به همراه راهنمای انتخاب سهمیه ها و ظرفیت ها تا پایان اردیبهشت ماه از طریق سایت اینترنتی مرکز سنجش آموزش پزشکی به نشانیsanjeshp.ir در اختیار شرکت کنندگان آزمون دستیاری قرار می دهیم.

وی با بیان اینکه پیش کارنامه شامل نمره و رتبه داوطلب در کل، بدون در نظر گرفتن سهمیه و یا جنسیت داوطلب است، اظهار داشت: از زمان اعلام نتایج نهایی (در پایان خرداد ماه) و در اختیار قرار دادن کارنامه و دفترچه راهنما به داوطلبان، فرصت کافی برای انتخاب رشته در اختیار آنها گذاشته می شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه داوطلبان مجاز به انتخاب رشته تا یکصد رشته مقطع هستند ، گفت: معمولاً اکثر داوطلبان تا 30 رشته را انتخاب می کنند.

** اجرای قانون عدالت آموزشی در مورد سهمیه های بومی در سال 93
معاون آموزشی وزیر بهداشت افزود: بر اساس اصلاحیه تبصره 3 قانون عدالت آموزشی در مورد سهمیه های بومی 30 درصد ظرفیت ها در هر رشته تخصصی به داوطلبان بومی اختصاص می یابد و کسانی که از این سهمیه استفاده کنند به شرط اینکه بومی منطقه مورد نظر باشند ، با حداقل 85 درصد نمره پذیرفته می شوند.
وی افزود: این دانشجویان در صورت استفاده از سهمیه مناطق بومی موظف به ارایه خدمات تا سه برابر مدت تحصیل در همان مناطق خواهند بود.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت در ادامه گفت: اگر رشته انتخابی داوطلبان بومی در دانشگاه منطقه آنها موجود نباشد ، آنها می توانند در دانشگاه قطب مربوطه به تحصیل ادامه دهند ولی محل خدمتشان بعد از دانش آموختگی همان شهرستان های استان بومی خودشان است.
ضیایی اجرای این طرح را کمک به ماندگاری بیشتر نیروی انسانی و متخصصان در مناطق کم برخوردار و غیربرخوردار دانست و گفت: متقاضیان استفاده از سهمیه های بومی بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ، اجازه طبابت در مناطق یا استان های دیگر کشور را نخواهند داشت.

**بالا بردن سطح علمی آزمون و عدالت در انتخاب دستیاران با تغییر برگزاری آزمون
معاون آموزشی در بخش دیگری با اشاره به این که برگزاری یک آزمون کتبی صرف برای نشان دادن توانایی افراد برای ورود به تحصیلات تخصصی ناکافی است، تصریح کرد: وزارت بهداشت با توجه به حساسیت آزمون دستیاری بهداشت تصمیم دارد مراحل دیگری چون مصاحبه، در نظر گرفتن نمره آزمون پره انترنی و معدل کل دوره تحصیل را به ساختار پذیرش دستیار اضافه کند.
معاون وزیر بهداشت افزود: این تصمیم در آزمون دستیاری سال آینده لحاظ می شود و با توجه به هر رشته تخصصی ضریب خاصی نیز برای هر درس در آزمون دستیاری در نظر گفته می شود .
وی افزود : انتخاب رشته مقطع نیز برای داوطلبان محدود به پنج رشته مقطع خواهد شد که البته این طرح به تصویب نهایی نرسیده است و معاونت آموزشی همچنان در حال مطالعه آن است و تصمیم دارد در صورت تصویب نهایی آن را در موقع مناسب اعلام کند تا داوطلبان سال آینده آمادگی کافی را داشته باشند.

**ممکن است آزمون دستیاری در سال آینده دو نوبته برگزار شود
به گفته معاون وزیر بهداشت تعداد سوالات آزمون دستیاری نیز در سال آینده افرایش خواهد یافت که این امر ممکن است به دو نوبته شدن این آزمون بیانجامد.
ضیایی خاطر نشان کرد که تمام تلاش وزارت بهداشت در برگزاری این آزمون عادلانه و با امنیت بالا برگزار کردن آن است و سعی می شود که آزمون دستیاری با شرایط فعلی از سطح علمی مناسبی نیز برخوردار باشد.



وزیر بهداشت: افزایش 300 نفری در پذیرش آزمون دستیاری

http://s1.picofile.com/file/7499585806/besm230.jpg


 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّدٍ

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آزمون دستیاری پزشکی روز گذشته برای حدود 15 هزار و 500 داوطلب برگزار شد که از مجموع آنها حدود 2 هزار و 500 نفر پذیرفته می شوند که در مقایسه با سال گذشته 300 نفر افزایش دارد.
دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در حاشیه کنگره چشم پزشکی فارابی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: آزمون دستیاری از آزمون های بسیار سخت و حساس ترین آزمونی است که در کشور برگزار می شود.
وی در پاسخ به اینکه چه تمهیدات ویژه ای برای برگزاری این دور از آزمون اندیشیده شده است گفت: همیشه شایعه پیرامون آزمون ها وجود دارد و نمی توانم بگویم که در دوره های گذشته به خصوص در چند سال اخیر مشکلی وجود داشته اما کاری که ما امسال کردیم در 3 بخش یا 3 مکان مجزا در سازمان سنجش و دو دانشگاه طراحی انجام شد.
دکتر هاشمی افزود: از سراسر کشور استادان برای طراحی سوالات آمدند و هیچ کس تا روز امتحان نمی دانست که کدام بسته از سوالات که برای همه 15 هزار و 500 نفر تکثیر شده بود قرار است استفاده شود نه سازمان سنجش می دانست که بناست سوالاتش تحویل شرکت کننده شود و نه دو گروه دیگر.
وی گفت: سازمان سنجش و سازمان انرژی اتمی و دیگر گروه ها از نظر مراقبت و حراست کمک کردند البته در طراحی هم استادان برجسته دانشگاه های کشور کمک کردند و در عین حال مقداری هم ضریب امنیتی افزایش یافت.
دکتر هاشمی افزود: البته فکر می کنم موسسات خصوصی که در سطح کشور در امر آموزش برگزاری این آزمونها فعال هستند ، خویشتنداری و کمک کردند که جای تشکر دارد.
وی درباره جزئیات بسته حمایتی سلامت نیز گفت: درباره جزئیات این بسته تا دو شب آینده اطلاع رسانی خواهیم کرد البته جزئیات مشخص و دستورالعمل ها تدوین شده است و رؤسای دانشگاه ها و معاونان توجیه شده اند و فردا نیز رؤسای بیمارستان های دولتی سراسر کشور در هتل المپیک آخرین مراحل آموزش را طی خواهند کرد.
وزیر بهداشت درباره دیدار روز گذشته خود با مراجع هم گفت: این دیدار فرصت مغتنمی بود که از راهنمایی های آنها استفاده و تقاضا کردیم دعا کنند کارها آنگونه که مردم انتظار دارند و ما علاقمندیم به نحوی پیش رود که موجب افزایش رضایت مردم شود.

===============================

آغاز آزمون دستیاری 93 / انتشار کلید اولیه سوالات، فردا

چهل و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیاری تخصصی سال 1393 از ساعت 9 صبح امروز پنجشنبه به طور همزمان در 18 حوزه آزمونی در سراسر کشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر ضیایی معاون آموزشی وزیر بهداشت در حاشیه این مراسم با اشاره به اینکه نتایج آزمون دستیاری اواخر خرداد ماه از طریق سایت سنجش آموزش پزشکی اعلام می‌شود، ظرفیت پذیرش آزمون امسال را 2500 نفر اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه کلید اولیه آزمون دستیاری ساعت 18 فردا (جمعه) روی سایت سازمان سنجش آموزش پزشکی به نشانی www.sanjeshp.ir قرار می‌گیرد، اظهار کرد: داوطلبان می‌توانند ضمن مشاهده کلید اولیه آزمون در صورت وجود شکایت و یا اعتراضی به سوالات با پر کردن فرم اینترنتی موجود در در سایت به آدرس شکایت خود را ارسال کنند.

وی درباره نحوه حفظ امنیت آزمون دستیاری تشریح کرد: تمام تمهیدات لازم برای برگزاری این آزمون از نظر علمی و همچنین حفظ امنیت آن در نظر گرفته شده است و به تمام شرکت کنندگان این آزمون اطمینان خاطر داده می‌شود که هیچ مشکلی برای آن وجود ندارد و نتایج عادلانه مورد بررسی قرار می‌گیرد وبه اعتراضات آن‌ها نیز رسیدگی می‌شود.

==============================

انتشار کلید اولیه آزمون دستیاری در عصر امروز/ اعلام نتایج نهایی در خرداد
کلید اولیه چهل و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیاری تخصصی سال 1393 از ساعت 18 امروز جمعه روی سایت سازمان سنجش آموزش پزشکی به نشانی www.sanjeshp.ir قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، چهل و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیاری تخصصی سال 1393 صبح پنجشنبه 11 اردیبهشت با شرکت بیش از 15 هزار داوطلب به طور همزمان در 18 حوزه آزمونی در سراسر کشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدامیر محسن ضیایی معاون آموزشی وزیر بهداشت در حاشیه برگزاری آزمون درباره زمان اعلام نتایج این آزمون گفت: نتایج آزمون دستیاری اواخر خرداد ماه از طریق سایت سنجش آموزش پزشکی اعلام می‌شود.

وی افزود: ظرفیت پذیرش آزمون امسال 2500 نفر است.

ضیایی خاطرنشان کرد: پس از انتشار کلید اولیه آزمون دستیاری در ساعت 18 روز جمعه، داوطلبان می‌توانند ضمن مشاهده کلید اولیه آزمون در صورت وجود شکایت و یا اعتراضی به سوالات با پر کردن فرم اینترنتی موجود در در سایت به آدرس شکایت خود را ارسال کنند.

====================================

آغاز آزمون دستیاری 93 / انتشار کلید اولیه سوالات، فردا

چهل و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیاری تخصصی سال 1393 از ساعت 9 صبح امروز پنجشنبه به طور همزمان در 18 حوزه آزمونی در سراسر کشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر ضیایی معاون آموزشی وزیر بهداشت در حاشیه این مراسم با اشاره به اینکه نتایج آزمون دستیاری اواخر خرداد ماه از طریق سایت سنجش آموزش پزشکی اعلام می‌شود، ظرفیت پذیرش آزمون امسال را 2500 نفر اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه کلید اولیه آزمون دستیاری ساعت 18 فردا (جمعه) روی سایت سازمان سنجش آموزش پزشکی به نشانی www.sanjeshp.ir قرار می‌گیرد، اظهار کرد: داوطلبان می‌توانند ضمن مشاهده کلید اولیه آزمون در صورت وجود شکایت و یا اعتراضی به سوالات با پر کردن فرم اینترنتی موجود در در سایت به آدرس شکایت خود را ارسال کنند.

وی درباره نحوه حفظ امنیت آزمون دستیاری تشریح کرد: تمام تمهیدات لازم برای برگزاری این آزمون از نظر علمی و همچنین حفظ امنیت آن در نظر گرفته شده است و به تمام شرکت کنندگان این آزمون اطمینان خاطر داده می‌شود که هیچ مشکلی برای آن وجود ندارد و نتایج عادلانه مورد بررسی قرار می‌گیرد وبه اعتراضات آن‌ها نیز رسیدگی می‌شود.

=====================================

با حضور 15 هزار و 454 داوطلب
چهل و یکمین آزمون دستیاری پزشکی برگزار شد
چهل و یکمین آزمون دستیاری تخصصی پزشکی امروز پنجشنبه 11 اردیبهشت ماه با حضور 15 هزار و 454 داوطلب به طور همزمان در 20 دانشگاه علوم پزشکی و 19 شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این دوره 15 هزار و 454 داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی شرکت کرده اند که از این تعداد 7 هزار و 858 نفر مرد و 7 هزار و 596 نفر زن هستند. 

چهل و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیاری تخصصی سال 1393 ساعت 9 صبح روز پنجشنبه 11 اردیبهشت ماه به طور همزمان در 20 دانشگاه علوم پزشکی سطح کشور مستقر در 19 شهر برگزار شده است و پذیرفته شدگان این دوره در 36 دانشگاه علوم پزشکی و 27 رشته تخصصی مشغول به آموزش خواهند شد.

کلید اولیه سوالات پس از برگزاری آزمون در اختیار داوطلبان قرار می گیرد و داوطلبان می توانند در مهلت تعیین شده، اعتراضات احتمالی خود را به سوالات از طریق سایت سنجش به نشانی http://sanjeshp.ir اعلام کنند.

دکتر عبدالله کریمی دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی درباره امنیت آزمون یادآور شده است: تمامی تمهیدات امنیتی و حفاظتی لازم در بالاترین سطح ممکن در برگزاری آزمون دستیاری تخصصی که از حساس ترین آزمون های کشور است، لحاظ شده است و علاوه بر آن تمامی تلاش در جهت ارتقاء کیفیت آزمون از نظر روایی پایایی و نیز سنجش توان علمی متقاضیان در سطح بالایی در مرحله طراحی سوالات صورت گرفته است.

=================================


http://s5.picofile.com/file/8122000492/A.jpg

http://s5.picofile.com/file/8122000526/B.jpg

http://s5.picofile.com/file/8122000542/C.jpg

http://s5.picofile.com/file/8122000568/D.jpg