اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری تا پایان هفته
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّدٍ
در پاسخ به کامنتهای مخاطبان
اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری تا پایان هفته
رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی از اعلام نتایج اولیه چهلمین دوره آزمون دستیاری تخصصی پزشکی تا پایان هفته جاری خبر داد.
غلامرضا حسنزاده با اشاره به اعلام نتایج اولیه چهلمین دوره آزمون دستیاری تاپایان هفته جاری، گفت: انتخاب رشته آزمون دستیاری دوره چهلم، پس از اعلام نتایج اولیه از طریق سایت سنجش آموزش پزشکی به نشانی www.sanjeshp.ir آغاز میشود که البته زمان دقیق آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
وی در خصوص ظرفیت پذیرش دانشجوی تخصص پزشکی، گفت: ظرفیت پذیرش این دوره از آزمون حدود 2000 تا 2500 نفر است که ظرفیت پذیرش دانشجو در مقایسه با دوره گذشته در برخی از رشتهها کاهش و برخی نیز افزایش خواهیم داشت.
چهلمین آزمون دستیاری تخصصی پزشکی پنجم اردیبهشت ماه با رقابت 15 هزار و 500 نفر داوطلب در 19 حوزه و 18 شهر برگزار شد.
===========================
وزیر بهداشت:
معاون ستاد کشوری برنامه پزشک خانواده؛
کلیه معوقات و مطالبات پزشکان عمومی برنامه پزشک خانواده بزودی پرداخت می شود...................
غلامرضا حسن زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: افرادی که مجاز به انتخاب رشته هستند میتوانند 100 کد رشته محل را در دستیاری پزشکی انتخاب کنند و در روزهایی که اعلام میشود، فرصت دارند تا نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته اقدام کنند.
وی افزود: بیش از 15 هزار و 500 نفر در آزمون دستیاری دوره چهلم شرکت کردند که از این تعداد حدود 2 هزار و 200 نفر پذیرفته میشوند.
چهلمین آزمون دستیاری تخصصی پزشکی 5 اردیبهشت در 27 رشته و 30 شهر برگزار شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سرعت پرداخت معوقات از سوی بیمهها، بستگی به پرداخت اعتبارات از طریق خزانه دارد.
به گزارش خبرنگار وب دا؛ دکتر محمد حسن طریقت منفرد در حاشیه برگزاری همایش علمی کاربردی مسئولان حقوقی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در جمع خبرنگاران در خصوص معوقات پزشکان خانواده گفت: این معوقات در استانهای مجری طرح به روز میشود سرعت پرداخت معوقات از سوی بیمهها، بستگی به پرداخت اعتبارات از طریق خزانه دارد و اگر استانها توان پرداخت نداشته باشند، از طریق اعتبارات پزشک خانواده معوقات را پرداخت میکنیم.
اجرای برنامه پزشک خانواده در تهران
دکتر طریقت منفرد با بیان این که برنامه پزشک خانواده در استان تهران در همین دولت اجرا می شود، اضافه کرد: زیر ساخت های لازم برای اجرای این طرح فراهم شده است و برای اجرای هر چه بهتر برنامه پزشک خانواده در استان تهران باید با استفاده از تجربه استان های دیگر و برنامه ریزی دقیق تری جلو برویم.
کمبود دارو در کشور جدی نخواهد بود
وزیر بهداشت بیان کرد: از زمان مبادلهای شدن ارز دارو، تأمین ارز به خوبی روی غلتک افتاده و تولیدکننده ها و واردکننده ها فعال شدند و مطمئن هستیم کمبود دارو در کشور جدی نخواهد بود.
وی ادامه داد: با تمهیدات ایجاد شده توسط بانک مرکزی و گمرک، حتی اگر ارز دارویی پیشبینی نشده باشد، باز هم دارو به سرعت از گمرک ترخیص میشود مگر اینکه مورد نیاز نباشد.
بخش بهداشت و درمان حیاتی ترین نیاز مردم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که بخش بهداشت و درمان حیاتی ترین نیاز مردم است، گفت: به همین نسبت باید از مردم حمایت کافی شود و این حمایت نیازمند امکانات حقوقی و قضایی است. مردم باید این تضمین را داشته باشند که حقوقشان در بخش بهداشت و درمان تأمین می شود.
وی یادآور شد: قانون تعزیرات و قوانین وزارت بهداشت مربوط به سال 1334 است، وضعیتی که امروزه می تواند به عنوان مشکل مطرح باشد در قوانین دیده نشده بنابراین طرحی در حال آمادهسازی است که کاستیهای موجود در بخش قوانین را برطرف کند.
دکتر طریقت منفرد اضافه کرد: همان طور که توصیه شده مردم نباید در زمان بیماری به جز درد و رنج بیماری دغدغه دیگری داشته باشند و برای رسیدن به این هدف راه طولانی را در پیش داریم.
حد و مرز مجازات را قانونگذار تعیین می کند
به گفته وزیر بهداشت، رعایت نشدن تعرفهها، دریافتهای غیرموجه، رسیدگی نکردن به موقع به بیمار و بروز عوارض سلامتی و حفظ نشدن کرامت بیمار از جمله معضلات جدی حوزه سلامت است که باید هر چه زودتر از سیستم بهداشت و درمان خارج شود تا عدالت در سلامت اجرا شود.
دکتر طریقت منفرد خاطرنشان کرد: بر اساس همکاری کمیسیون بهداشت و درمان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت رفاه، کارهای کارشناسی را در خصوص قانون مجازات در مجلس طی می کنیم تا این قانون به صورت طرح یا لایحه در مجلس ارائه شود.
وی ابراز داشت: مجازات ها بر اساس آن چیزی که در قانون نظام پزشکی و وزارت بهداشت آمده است متنوع است و پشتیبانی قانونی ندارد. /203
==================
معاون ستاد کشوری برنامه پزشک خانواده؛
کلیه معوقات و مطالبات پزشکان عمومی برنامه پزشک خانواده بزودی پرداخت می شود.
به گزارش وب دا؛ در حاشیه بازدید معاون ستاد کشوری برنامه پزشک خانواده از روند اجرای برنامه پزشک خانواده در شهرستان فسا وی از پرداخت مطالبات پزشکان عمومی خبر داد.
دکتر مغیثی ضمن ابراز رضایت از روند اجرای برنامه پزشک خانواده در شهرستان فسا و تشکر از دست اندرکاران این طرح، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به مردم را مهمترین اصل در اجرای برنامه پزشک خانواده دانست و هدف از این برنامه را سلامت محور بودن علاوه بر درمان محوری دانست.
براساس این گزارش دکتر بابک پزشکی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا نیز با اشاره به استقبال چشمگیر مردم شهرستان از برنامه پزشک خانواده، بیان داشت: با برگزاری جلسات متعدد استانی و شهرستانی ستاد اجرایی به صورت هفتگی با حضور رییس دانشگاه و تلاش در جهت کاهش مشکلات، رفع موانع و اجرای هر چه بهتر این برنامه هستیم.
دکتر علیزاده معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی فسا نیز از اجرای کلاسهای آموزشی برای گروه های مختلف از جمله متخصصین، پزشکان عمومی، پرسنل، دانش آموزان، پرستاران، بهیاران و بهورزان با موضوعات مرتبط با پزشک خانواده، طرح غربالگری فشار خون و طرح دیابت و مباحثی در خصوص پیشگیری قبل از ابتلا به بیماری و فرهنگ سازی در این خصوص خبر داد./128/205/201
==================
معاون حقوقی رییس جمهور:
تصویب برخی قوانین با لابی نمایندگان جامعه پزشکی و مجلس بدون مشورت با وزارت بهداشت
معاون حقوقی رییس جمهور با اشاره به پیشرفتهای ایجاد شده در علوم پزشکی، گفت: متاسفانه دانش حقوقی به اندازه علم پزشکی توسعه نیافته که بتواند همه سوالات موجود در این زمینه را پاسخ دهد و در صورتی هم که پیشرفتی در این زمینه وجود داشته در قوانین دیده نشده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بداغی در همایش علمی کاربردی مدیران حقوقی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، با اشاره به تشابهات علم حقوق و پزشکی، اظهار کرد: دانش حقوق و دانش طب هر دو جنبهای از حیات بشری را تقویت و پیگیری میکنند و پیگیر یکی از بنیادیترین حقوق بشر که حق سلامت است، هستند.
وی با بیان اینکه اطبا و حقوقدانان هر دو شریک غم و دردهای مردم هستند، اظهار کرد: حقوق و پزشکی به هم کمک میکنند، به طوری که پزشکی با پیشرفتهای خود موضوعات جدیدی را اضافه میکند که موضوع شناسی آن یکی از ارتباطهای پزشکی و حقوق است.
وی ادامه داد: چند نقش کلیدی در وزارت بهداشت وجود دارد که اعم از توسعه دانش، پژوهش و فناوریهای پزشکی است که امیدواریم در این حوزه پیشرفتها متناسب با پیشرفتهای حقوقی اتفاق بیفتد.
بداغی با تاکید بر اینکه اگر توسعه دانش و پژوهش متناسب با پیشرفتهای حقوقی نباشد آسیبهای جدی به کشور وارد میشود، گفت: قبل از توسعه دانش و پژوهش، باید توسعه حقوق آن دانش صورت بگیرد و این یکی از ماموریتهاست.
وی با بیان اینکه حقوقدانان وظایف مشترکی نیز درحوزه تنقیح قوانین دارند، گفت: این وظیفه مشخصی است که باید قوانین را مدیران حقوقی بررسی کنند و در همه دستگاهها نیز این مسئله وجود دارد.
وی افزود: حوزه مستندسازی یکی از وظایف جدی حاکمیت است که باید انجام شود و هم اکنون گزارشاتی از همه استانهای کشور وجود دارد.
معاون حقوقی رییس جمهور با تاکید بر اینکه چند وظیفه مهم برای مدیران حقوقی در دانشگاههای علوم پزشکی مشخص است، تصریح کرد: باید به آن توجه شود که در این زمینه ترسیم حقوق انسانی آحاد شهروندان در کشور از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی افزود: هم اکنون قوانین متعددی تصویب شده که وقتی به سوابق آن مراجعه میکنیم، میبینیم محصول لابی نمایندگان جامعه پزشکی و نمایندگان مجلس است که خیلی از آنها اصلا لایحه نبوده است و آنهایی که لایحه است با مشورت وزارتخانه و حقوقدانان نوشته نشده و هم اکنون در حال اجراست.
وی از وجود خلاءهای حقوقی در زمینه اهدای جنین در زوجین نابارور، سقط درمانی نام برد و گفت: در این زمینهها دهها سوال وجود دارد که به هیچ وجه پاسخ داده نشده است و با این حال اجازه ورود این پیشرفتها را در زندگی مردم دادهایم، بدون اینکه حقوق آنها را در این زمینه مشخص کنیم.
وی ادامه داد: در صورت بی پاسخ ماندن سوالات حقوقی موجود در زمینه پیشرفتهای پزشکی در آینده نه چندان دور ما با جمعیت قابل توجهی از مردم در دادگستری روبرو هستیم که با مشکلات عدیده و دعواهای حقوقی پیچیدهای روبرو هستند.
بداغی با بیان اینکه در حوزه حقوقی ، مشارکت جدی حقوقدانان وزارت بهداشت در تهیه لوایح الزامی است که این مسئله تا کنون با غفلت مواجه شده است، تصریح کرد: حقوقدانان افرادی هستند که رسالت حفظ حقوق انسانی و حقوقی که معتقدیم برای ابناء بشر وجود دارد را بر دوش دارند و اگر در این زمینه توجه کافی نداشته باشند، ناهمگونی در حقوق پزشکی ایجاد میشود.
وی تاکید کرد: مدیران حقوقی دانشگاهها از امضای لوایحی که بدون مشورت بخشهای حقوقی وزارتخانه تدوین شده است، باید پرهیز کنند و منتظر مشورتگیری بخشهای دیگر نباشند و خودشان در زمینههای مختلف حقوقی برای ارائه نظرات پیشقدم باشند.
معاون حقوقی رییس جمهور اظهار کرد: تامین حقوق مردم در برابر جامعه حرفهای پزشکان و پیراپزشکان از وظایف دیگر حقوقدانان مرتبط با این حوزه است. وقتی مردم دارای مشکلاتی هستند اولین جایی که مراجعه میکنند دستگاه حقوقی است و اگر این بخشها بتوانند مشورتهای لازم را در این حوزهها ارائه بدهند بسیاری از دعاوی حقوقی در همین بخش حل و فصل میشود.
به گفته معاون حقوقی رییس جمهور، توازن در قراردادها و توافق بین ارائه کننده خدمات و برخورداران از خدمت محقق نمیشود مگر اینکه بررسیهای حقوقی در این زمینه ساماندهی شود. اگر مدیران حقوقی در بخشهای حقوقی وزارت بهداشت در زمینه شکایات مردم چاره اندیشی کنند از سطح مشکلات کاسته میشود.
بداغی افزود: باید اقرار کنیم یکی از توسعه یافتهترین بخشها بعد از انقلاب اسلامی، بخش پزشکی و درمان است که در این حوزه پیشرفتهای زیادی حاصل شده اما نکات ظریف در این حوزه وجود دارد که موجب عدم رضایت مردم یا جامعه متخصصین شده که این مسائل با بررسی حقوقدانان قابل حل است.